Najveći i najzabavniji dječiji događaj u zemlji osmi „Dječiji proljećni vikend“ biće održan 22. i 23. aprila u šoping molu Delta Siti, u Podgorici, pod sloganom “Uživaj dok si dijete”, a prema pjesmi, čije stihove potpisuje Sanja Perić, saopštili su organizatori, a prenio portal RTCG.

Tokom dvodnevne manifestacije, u preko 20 sati raznovrsnog i besplatnog programa, talenat i umijeće pokazaće više od 1.500 mališana iz pedeset institucija i organizacija koje rade sa djecom iz svih gradova Crne Gore.

„Osim zabavnog, pripremljen je i bogat edukativni program, pa ćemo, uz pomoć prijatelja iz Glavnog grada, zajedno obilježiti Svjetski dan planete Zemlje i Svjetski dan knjige. Takođe, kao novinu ovogodišnjeg „Dječijeg proljećnog vikenda“, na šta smo naročito ponosni, izdvajamo humanitarnu akciju „Mladi heroji“, koju organizuje Helen Doron, a u okviru koje će se sakupljati knjige u cilju formiranja biblioteke za mlade heroje u Dječjoj bolnici“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su pozvali građane da tokom oba dana od deset do 21 sat, da izdvoje po neku knjigu iz svojih kolekcija i poklone je kako bi novoformirana biblioteka učinila djeci, malo prijatniji boravak tokom liječenja.

„Uz muziku i ples, mališani će učestvovati i u edukativnim i likovno – kreativnim radionicama, a uživaćemo i u folkloru. I ovoga puta, sigurni smo da će Vam „Dječiji Proljećni Vikend” pružiti mnogo zabave, osmijeha i lijepih trenutaka. Omiljeni učesnici, tradicionalno su djeca iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele i iz Resursnog centra iz Kotora, koji će pokazati svoje umijeće u dječijoj igri, mališani iz privatnih predškolskih ustanova će razveseliti program, a raduje nas i veliko interesovanje osnovnih škola“, navodi se u saopštenju.

„Dječiji proljećni vikend“ prošle godine je posjetilo više od 30.000 ljudi, što, kako poručuju organizatori, svjedoči da je postao sinonim za dobru zabavu.