Po završetku rekonstrukcije Hotela Berane planirano je njegovo otvaranje u maju. 

Hotel će imati 34 četiri sobe, dva predsjednička apartmana i kongresnu salu sa 500 mjesta. U suterenu će biti bazen sa saunom, turskim kupatilom i spa-centrom. Terasa nad obalom Lima imaće tri nivoa, a novi vlasnici su napravili i betonsku plažu, što je bilo u planu kada je hotel građen prije šest decenija.

Rekonstrukcijom hotela stvaramo uslove za nova radna mjesta i kao firma dajemo doprinos zaustavljanju iseljavanja sa sjevera, naročito mladih, rekao je Popović.
Do kraja ove ili početkom naredne sedmice biće objavljen oglas za prijem do četredeset radnika za potrebe hotela Berane, na čijem se završetku ubrzano radi, piše portal Vijesti.

“Vijestima” je to potvrdio izvršni direktor kompanije „Betongroup Popović“ Aleksandar Popović, u čije vlasništvo je hotel prešao prije dvije godine, najavivši otvaranje početkom maja.
On je kazao da su Birou rada predali zahtjev za oglašavanje i potrebu za radnim mjestima koja je u startu neophodno pokriti.

“Biro rada će vrlo brzo objaviti oglas, očekujemo da konkurs i izbor radnika bude završen tokom marta. Već u aprilu primljeni radnici biće upućeni na obuku u Beograd, da bi bili spremni da početkom maja zvanično otvorimo hotel“, završio je on.

Popović je istakao da je riječ o najvećem oglašavanju za prijem radnika odjednom u nekoj firmi u Beranama u poslednjih deceniju i po.

Kultni gradski hotel „Berane“ trenutno je i najveće gradilište na sjeveru kada je riječ o hotelijerstvu i iz dana u dan poprima obrise objekta sa četiri zvjezdice.