Izložba “Traganje za ljepotom” otvorena je trećeg marta u galerijskom prostoru Polimskog muzeja na kojoj su članice udruženja žena “Kreativa” izložile svoje rukotvorine.
Izložbu je otvorila direktorica Polimskog muzeja, Violeta Folić, koja je tom prilikom kazala da joj je zadovoljstvo što je baš ta ustanova otvorila vrata članicama “ Kreative” i izrazila nadu da će ovakvi događaji biti tradicija, obzirom da je izložba organizovana u susret Međunarodnom danu žena 8. martu, piše Radio Berane.


“ Pravo je zadovoljstvo vidjeti da je izložba izazvala veliko interesovanje, jer ove kreativne žene zaslužuju veliku podršku. Mi u Polimskom muzeju nastojimo da podržimo sve kvalitetne projekte i na taj način doprinesemo očuvanju starih zanata” – dodala je ona.


U ime Opštine Berane prisutnima se obratio menadžer opštine Berane Darko Stojanović koji je istakao da je ovo udruženje primjer kako se žene mogu organizovati i na koji način svoje hobije mogu pretvoriti u uspješan biznis .
Predmetima od vune, nakitom, prirodnom kozmetikom, dekorativnim predmeta i drugim rukotvorinama na izložbi se predstavilo 11 članica, među kojima je i Borka Babović iz radionica “ Kala”.


“ Radionica Kala postoji već pet godina. Počele smo iz zabave, pravljenjem nakita, ali je polako preraslo u opsesiju. Sada izrađujemo različite predmete, tenhikom kvilinga, preko ručno rađenih cvjetova, nakita sve do dekoracije svadbi” kazala je ona.


Babović je posjetila da su povodom novogodišnjih praznika organizovale izložbu radova djece polaznika/ca kreativnih radionica udruženja ” Kreativa”, koja je imala humanitarni karakter i da su prikupljeni novac donirali Dnevnom centru za djecu i omadinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju iz Berana.


Udruženje žena “ Kreativa” osnovano je krajem prošle godine i za sada okuplja 22 žene iz našeg grada.