Na vanrednoj Skupštini akcionara Rudnika uglja akcionari su podržali reprogram poreskog duga, koji je menadžment započeo uplatom 1,35 miliona eura, odnosno deset odsto duga.

“Akcionari su se saglasili da se rudnik kreditno zaduži i uplati dodatnih 20 odsto poreskog duga, odnosno još 2,7 miliona eura, tako da će se reprogram raditi za 9,4 miliona eura, koji će biti otplaćen u 60 rata”, saopšteno je iz kompanije.

Pobjeda piše da su akcionari podržali plan da se uloži osam miliona eura u izmještanje krupnih infrastrukturnih objekata, nabavku nove opreme, alata i mehanizacije, te uvođenje novog informacionog sistema. Način finansiranja potrebnih sredstava definisaće odbor direktora.

Akcionar Aco Đukanović je kazao da ga posebno raduje što se pitanje rješavanja poreskog duga konačno realizuje, što je on kao manjinski akcionar uporno tražio još od 2013. godine.

Akcionari su i minutom ćutanja odali počast preminulom inžinjeru Vladimiru Vemiću, koji je godinama bio zadužen za tehnički dio organizacije, a Skupština akcionara Rudnika uglja iskazujući mu tom prilikom zahvalnost za profesionalan i predan rad.