Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, shodno naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, izvršili su pretres objekta stanovanja koji koristi S.T. (23) iz toga grada.

 

“Pretresom su pronađena i oduzeta četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, kao i sedam manjih pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana”, kazali su iz policije.

 

U saradnji sa postupajućim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, protiv S.T. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Berane podnijeli su prekršajnu prijavu protiv J.R. zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je pronađena manja količina opojne droge marihuana.

 

Službenici ovoga Odjeljenja krivično su procesuirali i dva lica – D.M. i M.G., zbog krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

 

“D.M. je lišen slobode i on se sumnjiči za krivično djelo teška krađa, a protiv M.G. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa”, navodi se u saopštenju