Sekreterijat za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine sproveo je akciju besplatne dodjelje mineralnog đubriva KAN-a, poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Berane.

Akcija je trajala u periodu od trećeg do šestog marta 2017. godine. Prevashodno su obuhvaćeni poljoprivredni proizvođači, uzgajivači ozimih i jarih strnih žita, kao i najveći proizvođači sjemenskog i konzumnog krompira.

Takođe je određena količina đubriva opredijeljena Komunalnom preduzeću i Sportskom centru za prihranu parkovskih i zelenih površina, kao i sportskih terena.

Shodno mjeri iz Agrobudžeta za 2017. godinu opštine Berane, unapređenje u ratarstvu – („3.1. Regresiranje mineralnog đubriva“), izvršena je nabavka 40 000 kg mineralnog đubriva KAN-a, pri čemu je obuhvaćen 141 korisnik ove mjere.

Prema riječima Sekretara Ranka Šćekića, ova mjera je naišla na pozitivnu reakciju među poljoprivrednim proizvođačima, kao i to da će nadležni Sekretarijat i u narednom periodu sprovoditi slične aktivnosti i raditi na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u našoj opštini.