Proteklih dvanaest mjeseci donijeli su mnogo tema za razgovor kada je riječ o trendovima i obući. Investiranje u udobnost i estetiku postaje prioritet, a evo koji će trendovi u svijetu patika dominirati u 2024. godini:

1. Fudbal kao inspiracija: Saradnja između Wales Bonner i Adidas patika inspirisana fudbalom dobija sve više pažnje, a najnovija serija Sambi postaje pravi hit kao posveta vintage fudbalskoj modi.

2. Žute patike: Povratak Onitsuka Tiger Mexico 66 patika postaje primjetan na street style slikama širom svijeta, a očekuje se da će brend ponovo biti dostupan od naredne godine, pružajući minimalistički ili maksimalistički pristup stilizovanju.

3. Muške platnene čizme: Retro patike, u različitim bojama i oblicima, i dalje su popularne kao omiljeni par casual obuće za različite prilike.

4. Basic platnene patike: Za suptilan i gotovo neprimjetan stil, jednostavne platnene patike su pouzdan izbor koji pruža tih luksuz.

5. Patike u jarkim bojama: Adidas Gazelle i Handball modeli postaju popularni zbog svojih jarkih boja i vintage šarma, koje stylish devojke kombinuju uz različite odjevne kombinacije.

Ovi trendovi ukazuju na raznovrsnost i kombinaciju inspiracija iz prošlosti i savremenog stila koji će dominirati u svijetu patika u 2024. godini.