Svečani prijem za profesore njemačkog jezika, Karen i Gerhard Švedes, upriličen je u utorak 11. aprila u Opštini Berane.

Bračni par Švedes je dobitnik priznanja za Dan opštine 2016. godine za doprinos u oblasti školstva i popularizacije germanistike, prenosi Radio Berane.

Potpredsjednik opštine, Rade Kljajić je pozdravio bračni par Švedes i zahvalio im što su svojim decenijskim boravkom u Beranama dali doprinos i na jačanju odnosa između Crne Gore i SR Njemačke preko svog izuzetno kvalitetnog i profesionalnog obavljanja profesorske dužnosti.

Profesor Gerhard Švedes je izrazio svoju duboku zahvalnost Opštini Berane na priznanju koje im je dodijeljeno i istakao da čast koja im je ukazana predstavlja i obavezu. Naglasio je da će nastojati da zadrže i prodube veze Berana i njemačkog naroda.

Njihov boravak u Beranama trajao je 11 godina, a za to vrijeme predavali su u O.Š. ” Vuk Karađić” i ” Vukašin Radunović”, kao i u Gimnaziji “Panto Mališić”.

Prijemu su prisustvovali profesori Budo Mojašević i Mira Čukić i rukovoditeljka Službe predsjednika opštine Dubravka Jovančević.