Biznis centar"Norveška za vas" informativna sesija sjutra u Beranama

Radionice na temu „Obuka na radu i monitoring za žene i mlade, sa fokusom na sjeveroistočni region“, čiji je cilj lakše i brže pokretanje sopstvenog biznisa, biće organizovane 8. i 9. maja, u prostorijama Regionalnog biznis centra Berane, na Rudešu, sa početkom u 10 časova, prenosi Radio Berane.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a implementira “Help”, u partnerstvu sa Opštinom Berane i NVO “Asocijacija poslovnih žena i mladih, zainteresovanih za samozapošljavanje i pokretanje sopstvenog biznisa”.

Radionice će biti organizovane u dvije grupe. Za prvu 8. i 9. maja, a za drugu 15. i 16. maja , a na njima će, pored ostalih, biti riječi o temama kao što su izrada biznis plana, menadžment, marketing i razvoj usluga i proizvoda.

Projektom će, za deset najozbiljnijih ideja o pokretanju sopstvenog biznisa, biti obezbijeđena direktna pomoć pri samozapošljavanju od strane eksperta.

Na raspolaganju će biti ukupno 100 ekspertskih dana iz oblasti registracije preduzeća, izrada biznis plana, marketinga, istraživanja tržišta, a pružaće se po ličnom zahtjevu, odnosno potrebama korisnika.

Tokom radionica učesnici će biti upoznati i sa povoljnostima i nadoknadama koje mogu iskoristiti i kod drugih institucija i organizacija.