Rasmusen, trener, turnir, podgorica, spisak

Selektor ženske rukometne reprezentacije Kim Rasmusen objavio je spisak igračica za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 19. do 21. marta u Podgorici.

Za jedno od dva mjesta koja vode u Tokio, „lavice“ će se boriti protiv Norveške, Rumunije, te Hong Konga (prva zamjena) ili Tajlanda (druga zamjena), u zavisnosti od toga koja azijska reprezentacija će prihvatiti poziv za učešće.
Rasmusen je odredio 14 igračica koje će sigurno biti na spisku za predstojeći turnir, a na pripremama će biti još šest djevojaka koje će konkurisati za preostala dva mjesta na konačnom spisku.
Na spisku selektora Rasmusena su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija) i Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija), Itana Grbić (Budućnost), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija) i Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), krila Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), te pivoti Ema Ramusović, Nikolina Vukčević (Budućnost) i Bobana Klikovac (Gloria Buzau, Rumunija).
Za preostala dva mjesta u timu koji će se boriti za plasman u Tokio konkurišu golmanka Anastasija Babović (Dunajvaroš, Mađarska), bekovi Katarina Džaferović, Andrijana Popović (Budućnost) i Đurđina Malović (MKS Lublin, Poljska), te krila Ivona Pavićević (Budućnost) i Nina Bulatović (Jagodina, Srbija).
Poznat je i raspored „lavica“ na turniru u Podgorici – Norveška će biti protivnik prvog dana, 19. marta, dan kasnije rival je jedna od azijskih reprezentacija (Hong Kong ili Tajland), dok je posljednjeg dana zakazan okršaj protiv Rumunije.