Uskrs i farbanje jaja predstavljaju najvecu radost za najmlađe, a u bojenju i dekorisanju uživamo i mi stariji. Ukoliko još uviek niste ofarbali uskršnja jaja, mi smo vam pripremili pregršt ideja kako to možete izvesti.

Ideja ima mnogo i ukoliko ove godine želite da odstupite od vaše uobičajene rutine, ovim predlozima sigurno nećete moći da odolite. A rezultat zavisi samo od vaše kreativnosti i strpljenja.

Možete se odlučiti za dvije ili tri boje, koje ćete obogatiti jajima u srebrnoj, zlatnoj ili bronzanoj nijansi. Efekat koji ovako obojena jaja zajedno ostavljaju je izvrstan.

Ukoliko ste još dete u duši ili ove godine bojite jaja sa detetom, pronađite četkice, boje, čačkalice ili flomastere kojima možete oslikavati već obojena jaja. Tufnice, cvetići, talasi, prugice sve su ovo motivi koje jednostavno možete oslikati, a krajnji rezultat će biti lepa, vesela i drugačija jaja.

Možete se igrati kontrastima i ove godine ofarbati uskršnja jaja u belu i crnu boju, koje ćete kasnije naknadno ukrasiti. Završnih slojeva ima mnogo, a možete se igrati i sa sprejevima koji pružaju efekat table za pisanje. Vrlo je važno da na ovaj način farbate samo ona jaja koja nisu prethodno napukla, jer je pomenuta farba otrovna i ne bi trebao da dolazi u dodir sa hranom. Dakle budite veoma oprezni Ili jednostavno na ovaj način ofarbajte drvena jaja koja će biti za ukras.