U organizaciji NVO „Centar kreativnih vještina“ a u partnerstvu sa NVO „Sansa“, realizovan je jednodnevni izlet do Bara za učenike osam srednjih škola sa sjevera Crne Gore.

Izlet je organizovan kao vid nagrade za sve učesnike kviza pod nazivom „Koliko se poznajemo“ koji je relizovan u okviru projekta „Svi zajedno i ravnopravno“ a koji je podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

“U Baru smo posjetili Hram Svetog Jovana Vladimira i Islamski kulturni centar Bar, gdje su nas srdačno dočekali nastojatelji barskog hrama i glavni Imam Islamskog kulturnog centra.

Naši domaćini su upoznali učenike sa istorijatima ovih vjerskih objekata ali i naglasili dio koji se odnosi na multietnički sklad koji vlada u opštini Bar između svih vjera i nacija koji do sada nije narušen”, kazali su organizatori.

Učenici su imali priliku da posjete i najstariju maslinu, staru kako nam je vodič rekao 2240 godina, koja i dan danas daje plodove od kojih se cijedi maslinovo ulje.

Na izlet su išli takmičari kviza iz Gimanzije „Panto Mališić“ – Berane, Srednje medicinske škole „Dr Branko Zogović“ – Berane, Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava, JU Srednje stručne škole – Berane, Srednje stručne škole „Vukadin Vukadinović“ – Berane, Gimnazije „30 Septembar“ – Rožaje, Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ – Bijelo Polje i Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polje.

Učenici su iskazali zadovojstvo ovim izletom i zahvalili se na prilici što su bili dio ovog projekta.