Tračak sreće nedostajao je našim rukometašima da ostvare željenu pobjedu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Velika drama u završnici meča, Tomas Urban je sa linije sedmerca u posljednjoj sekundi izborio bod za Slovačku. Na kraju, 27:27.
Rezultatska neizvjesnost je ono što je obilježilo čitav tok ovog susreta, sve do poluvremena na koje su Slovaci otišli sa četiri gola prednosti, 15:11. Vuko Borozan je nosio “Lavove”, na poluvremenu je imao pet postignutih golova, međutim, Tomas Urban je bio nezaustavljiv sa čak šest pogodaka u prvih 30 minuta.

U drugom poluvremenu, naša reprezentacija podigla je nivo igre, ušla u drugi dio susreta snažnije, odlučnije, i izgledalo je kao da uz malo sreće možemo do trijumfa. Vuko Borozan nastavio je maestralno da rešeta slovačku mrežu i 30 sekundi prije kraja, na semaforu je bilo 26:26 i imali smo napad za pobjedu.

Očekivano, lopta je išla na Borozana koji je pravim projektilom, sedam sekundi prije kraja, doveo naš tim u prednost. Ipak, neoprostiva greška u odbrani. Brzi centar Slovaka i pas “na crtu” sekund prije kraja meča, natjerali su Marka Lasicu na grub faul kojim je zaradio crveni karton, a Slovačka reprezentacija izborila sedmerac. Tomas Urban je ponovo bio neumoljiv, postavivši sa penala konačnih 27:27.

Crna Gora je ovom pobjedom, a zatim još jednom nad istim protivnikom u revanšu u Bijelom Polju, mogla da obezbijedi odlazak na Evropsko prvenstvo. Ovako, očekuje nas velika borba do samog kraja kvalifikacija.

Utješnu nagradu dobio je Vuko Borozan koji je proglašen za MVP-ja susreta sa svojih 11 postignutih golova.