NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana je donirala sadnice i komplete baštenskog alata osnovnoj školi i domaćinstvima u Lubnicama koja se bave seoskim turizmom.

Kako su objasnili iz te organizacije cilj ove aktivnosti je bio da se da doprinos unapređenju turističkih kapaciteta tog kraja i da se na taj način stvore preduslovi da se spriječi očigledan odliv stanovništva sa tog područja.

„Uključujući i najmlađe u ovu akciju smatramo da će se unaprijediti nivo ekološke svijesti i probuditi želja za očuvanjem ljepota toga kraja, kojih tu ima u izobilju“ stoji u saopštenju.

Podršku akciji su dali i predstavnici Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije, koji su angažovani kao konsultantska agencija Sjevernoj zemlji.

Ova akcija je samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u opštinama Berane, Andrijevica i Gusinje, u sklopu projekta Mobilizacija ruralnih zajednica u brizi za svoju životnu sredinu, a koji se finansira sredstvima Komisije za demokratiju Američke ambasade u Crnoj Gori za 2016. godinu.