Opština Berane i Centar za kulturu u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava organizovali su predstavu ‘’Da sam neko ko vlada planetom’’,  sedmog aprila povodom Međunarodnog dana Roma.

Predstavu je režirao i igrao dječiji zabavljač Radojica Stanković poznatiji kao Šanta Panta, muziku je pripremio Nemanja Mihajlović, snimatelji Bojan i Slobodan Dobrilović, tonac Zdravko Rosandić, kostim i scenografija Gordana Ćetković.

Cilj predstave bio je da se djeci ukaže na to da uče i poštuju osnovna ljudska prava i slobode drugih, kao svoja, te razvijaju sinergiju između naroda koji žive u Crnoj Gori, da se od najranijeg uzrasta uključuju i uče o svojim ljudskim pravima, o važnosti tolerancije, uvažavanja različitosti, drugih kultura, nacionalnosti, vjera”.

Nakon odigrane predstave Šanta Panta nije krio zadovoljstvo zbog načina na koji su djeca reagovala na predstavu.
“Raduje me što sam opet u Beranama, ovaj put povodom dana romske populacije sa predstavom koju je izabralo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Sa ovom predstavom planiramo da obiđemo sve crnogorske gradove i nadamo se da ćemo svuda naići na ovako dobar prijem”, kazao je Stanković.

Predstavu su imali priliku da odgledaju učenici prva četiri razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine, samim tim predstava je protekla uz odličnu atmosferu, gdje su najmlađi bili raspoloženi za pjesmu i igru sa uvijek veselim Šantom Pantom.