Mladi Berana Savićević i Đurđevac obišli gradski stadion

Predsjednik  Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i sekretar Momir Đurđevac, juče su boravili u posjeti Beranama.
Oni su obišli Gradski stadion gdje su u toku radovi na rekonstrukciji istočne tribine, a takođe su se sastali i sa predsjednikom Opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem.

“Predsjednik Saveza kao i mi iz Opštine Berane izuzetno smo zadovoljni do sada urađenim radovima. Prva faza je završena, ostao je još tehnički prijem nakon kog će početi radovi na sledećoj fazi. Druga faza obuhvata izradu svlačionica, fasada i stolarije. Na tribini je ostalo da se izradi loža, postavi instalacija i dodatna ograda”, kazao je gostujući u Fleš plusu, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, Zoran Jojić.

On je istakao, da je izvođač radova tokom jučerašnjeg obilaska stadiona najavio da će ključeve od gotovog objekta predati 1. decembra, prenosi Radio Berane.

“Početkom decembra ulazimo u treću fazu rekonstrukcije istočne tribine, koja obuhvata opremanje svlačionica i nabavku potrebnog mobilijara, kako bi stadion zadovoljio uslove za odigravanje prvenstvenih utakmica. Tokom 2018. godine, u okviru četvrte faze, planirano je postavljanje reflektora čime bi bila završena kompletna rekonstrukcija stadiona.

Na taj način Berane će na stadionu koji zadovoljava UEFA standarde, moći da bude domaćin međunarodnih utakmica”, najavio je Jojić.

Podsjećamo, u prvoj fazi pokrivena je tribina i postavljene stolice. Rekonstrukcija Gradskog stadiona izvodi se u partnerstvu FSCG i Opštine Berane.