Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pripremilo je brošuru “Programi podsticanja biznisa” u kojoj, na jednom mjestu, privrednici mogu naći sve programe podrške privredi, prenosi RTCG.

Brošura je, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, dostupna na sajtu www.mek.gov.me, kao i na sajtu www.bizniszona.me.

“Javnosti je poznato da Ministarstvo ekonomije godinama sprovodi niz projekata podrške razvoja biznisu, bilo da je riječ o finansijskoj ili tehničkoj pomoći. U vodiču koji je Ministarstvo pripremilo nalaze se projekti, kao što su Uredba o podsticanju direktnih investicija, Program razvoja biznis zona, Program razvoja klastera i uvođenja međunarodnih standarda poslovanja, Program modernizacije industrije i unapređenja inovativnosti u preduzećima,

Mentoring malih i srednjih preduzeća, kao i Podrška razvoju preduzetništvu kroz apliciranje za kredite IRF-a”, navodi se u saopštenju.
Vodič sadrži i kontakte direkcija zaduženih za njihovu implementaciju, a kojima se zainteresovani privrednici mogu obratiti u cilju dobijanja preciznih smjernica u cilju ostvarenja učešća i korišćenja olakšica.

“Sve ovo je dio kampanje koju Ministarstvo ekonomije sprovodi pod nazivom Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika. Taj projekat predviđa posjetu svim opštinama i sastanke sa privrednicima kako bi se u direktnoj komunikaciji upoznali sa ovim projektima”, istakli su iz ministarstva.