Ekipa Streljačkog saveza Berane ostvarila je veliki uspjeh na Međunarodnom šestoaprilskom turniru u Sarajevu, na kojem je osvojila drugo mjesto, pise Espona.

Turnir je održan u streljani Olimpijske dvorane Zetra, organizator takmičenja na kojem je učestvovalo 15. klubova iz: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, bio je Streljački klub “Sarajevo”.

Kako je saopštio Željko Obadović – predsjednik Streljačkog saveza Berane, od klubova iz Crne Gore nastupili su: “Centar Pljevlja”, “Centar Podgorica”, “Nikšić” i strijelci iz beranskih klubova, koji su plasmanima, još jednom, ostvarili rezultate iznad očekivanja.

“Veliki uspjeh je postigla ekipa Streljačkog saveza Berana: Nemanja Obradović, Miloš Božović i Zeljko Tomović koja je zauzela drugo mjesto . Takođe, ekipni uspjeh dopunio je, ponovo, Nemanja Obradović, koji je bio najbolji crnogorski strijelac na ovom turniru i, mada mnogo mlađi, po prvi put u seniorskoj konkurenciji, uspio je da se izbori za “finale“, naglasio je Obadović.

On je podsjetio da u finale ulazi prvih osam takmičara iz osnovnog meča takmičenja, te da u raspucavanju po komandi, ispadaju jedan po jedan dok posljednji koji ostane je pobjednik.

“Nemanja je u finalu zauzeo peto mjesto što je veliki uspjeh jer ima svega 16 godina (kadet) a takmičio se u seniorskoj konkurenciji“, istakao je predsjednik beranskog Streljačkog saveza, dodajući da je i Beranka Beba Dabetić i u Sarajevu demonstrirala odličnu formu.

“Na ovom takmičenju je učestvovala i Beba Dabetić , članica Streljačkog kluba “Donje Luge“ iz Berana koja je popravivši sopstveni record, postavila novi crnogorski rekord za kadetkinje od 397,4 kruga”, zaključio je Obadović.