Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Poljskom koja se igra 26. marta u Podgorici. Aleksandar Šćekić jedini Beranac.

Na spisku selektora Tumbakovića za ovu utakmicu nalazi se 26 igrača – golmani: Mladen Božović (Zeta), Milan Mijatović (Dečić), Danijel Petković (MTK, Mađarska); odbrana: Marko Baša (Lil, Francuska), Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Aleksandar Šofranac (Rijeka, Hrvatska), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Risto Radunović (Budućnost), Filip Stojković (Minhen 1860, Njemačka), Adam Marušić (Ostende, Belgija); vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Bakić (Alkorkon, Španija), Aleksandar Šćekić (Genčeribrigli, Turska), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Spartak Subotica, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE, Bjelorusija); napad: Stevan Jovetić (Sevilja, Španija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Karlsrue, Njemačka), Filip Raičević (Bari, Italjia), Luka Đorđević (Zenit, Rusija) i Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

Po prvi put među „hrabrim sokolima“ naći će se Mirko Ivanić, vezista Bate Borisova.
Tumbaković kaže da je u pitanju polivalentan vezista koji se najbolje snalazi kada igra iza napadača – „Ivanić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da igra za reprezentaciju Crne Gore.

U pitanju je vrlo talentovan i interesantan igrač koji se kao mlad odlučio za dokazivanje u inostranstvu, iako je kao igrač Vojvodine imao ponude Partizana i Crvene zvezde. Njegova idealna pozicija je iza napadača ali može da igra i na boku. Polivalentan je u ofanzivnim zadacima, tehnički veoma dobar i može da bude i strijelac a ne samo onaj koji asistira. Starter je u ekipi za koju nastupa, ima kontinuitet i motiv da se dokaže. U pitanju je igrač koji ima 23 godine i vjerujem da može biti značajan za budućnost reprezentacije“ – zaključio je Tumbaković.

Pripreme za utakmicu sa Poljskom reprezentacija Crne Gore počinje u ponedjeljak, 20. marta u 18:00 časova treningom na terenu Trening kampa FSCG. Utakmica sa Poljskom igra se 26. marta 2017. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova.