Službenici Centra bezbjednosti (CB) Berane pronašli su dva ukradena vozila i to jedno koje je prije godinu i po dana otuđeno na Kosovu, dok su drugo koje je ukradeno u Plavu pronašli u Beranama istog dana kada je i otuđeno.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici CB Berane su 25. jula 2016. godine u centru Berana kontrolisali automobil „BMW X 5“, inostranih registarskih oznaka, kojim je upravljao N.J. (25) iz Berana. Policajci su raspolagali saznanjem da je na vozilu koje koristi N.J. falsifikovan broj šasije, te su ga stoga privremeno oduzeli radi provjera. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, od kojeg su policijski službenici zatražili a potom i dobili naredbu za vještačenje ovog vozila. Vještačenjem u Forenzičkom centru u

Danilovgradu utvrđeno je da je broj šasije na vozilu falsifikovan. Nakon toga, službenici CB Berane su putem NCB Interpol Podgorica izvršili provjere koje su dovele do saznanja da je vozilo ukradeno osmog avgusta 2015. godine u Prizrenu-Kosovo. Službenici ovog centra su protiv N.J. nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo faslifikovanje isprave.

Dalje aktivnosti koje su preduzete dovele su do identifikovanja lica za koje se sumnja da je ovo vozilo otuđilo u Prizrenu. Radi se o M.Š. (37) iz Berana. Sumnja se da je M.Š, osmog avgusta 2015. godine u Prizrenu, navedeno vozilo „BMW X5“, vlasništvo S.K. iz Prizrena, otuđio iz privatnih prostorija ovog lica u kojima je vozilo bilo zaključano. M.Š. je potom, kako se sumnja, vozilo prodao N.J. koji je zatim falsifikovao broj šasije na motoru vozila kao i dokumenta za ovo vozilo koja je potom upotrijebio kao prava. Konačne potvrde putem jednog od biroa

Interpola u inostranstvu u vezi sa ovim vozilom su pribavljene 09. februara 2017. godine, te je stoga, nakon ustupanja dijela dokumentacije od strane nadležnih organa na Kosovu radi vođenja krivičnog postupka u našoj državi a u vezi sa krivičnim djelom počinjenim u inostanstvu, krivična prijava protiv M.Š, zbog teške krađe u

Prizrenu, nadležnom tužiocu u Beranama podnijeta 16. februara 2017. godine. Vozilo će u propisanoj proceduri biti vraćeno vlasniku, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Drugo vozilo koje je pronađeno, a koje je bilo otuđeno je vozilo „VW Golf III“, vlasništvo D.B. iz Plava. Vozilo je ukradeno u subotu 18. februara u Plavu. Službenici CB Berane su istog dana pronašli vozilo i vratili ga vlasniku.

Vozilo je bilo parkirano u blizini Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama, a utvđeno je da je vozilo otuđio maloljetnik iz Berana star 13 godina koji je s obzirom na uzrast krivično neodgovoran. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.