Učenici Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović” iz Berana uspješno su odradili akciju “Podrži-Pobijedi”, kao nastavak humanitarne akcije za podršku djeci oboljeloj od raka.

Učenici Srednje medicinske škole su u februaru na glavnoj gradskoj ulici u Beranama organizovali akciju prodaje kolača. Od novca koji su sakupili u ovoj akciji kupili su mlade biljke koje su danas zasadili u dvorištu škole kao znak podrške istrajnosti, borbe i zdravlja. Njihov slogan je “Naše malo nekom znači mnogo!”

“Radujem se jer smo uspješno sproveli jos jednu aktivnost posebno jer je ovakvog, humanitarnog karaktera. Svi mi koji smo učestvovali u prodaji kolača i naravno u sađenju biljaka, znamo koliko je ovo jedan veoma bitan i značajan postupak jer smo pokazali da malim trudom možemo mnoge učiniti srećnim. Smatrali smo da su biljke najpogodnije za obilježavanje ove akcije, samim tim što su simbol zdravlja razvoja i čistote. Ne možemo pomoći svima, ali svako od nas može pomoći nekom” – kazala je za Radio Berane predsjednica Đačkog parlamenta Danijela Petrović.
Učenici su zasadili pet divljih kestenova, dvije tuje, dva junipersa i po jednu vrbu i Pančićevu omoriku.