Podgorička policija je rasvijetlila krivično djelo teška krađa koje je izvršeno na štetu optike “Mirković” na Rimskom trgu u Podgorici i lišili slobode dvije osumnjičene osobe.

Slobode su lišeni Z.B. (52) iz Podgorice i Ž.Ć. (47) iz Andrijevice, saopštili su iz Uprave policije.

Oni su, kako se sumnja, navedeno djelo izvršili na način što su, tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz susjednog poslovnog prostora, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrijednosti 46.900 eura.

Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.B., te od njegovog srodnika V.B. oduzela pušku, dva pištolja i određenu količinu municije u legalnom posjedu, kao i dio municije u ilegalnom posjedu, a u odnosu na koju je državni tužilac naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je od Z.B. i Ž.Ć. oduzela dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju predmetnog krivičnog djela, zaključuje se u saopštenju policije.