mladi beranaNova hapšenja zbog pljačke Prve banke

Službenici Sektora granične policije su prilikom vršenja kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kada je graničnim provjerama pristupio R.I. (36) državljanin Ruske Federacije, u njegovoj putnoj ispravi uočili vizu Kanade.

“Detaljnom graničnom kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera utvrđeno je da se radi o totalnoj reprodukciji pomenute vize”, saopštili su iz policije.

 

Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naredio da se R.I. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

 

Iz policije navode da je motorizovana patrola granične policije na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala je vozilo marke „Renault Megan“, u vlasništvu jednog privrednog društva, koje se kretalo iz pravca Grahova ka Nudolu.

 

“Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Republike Turske, koji posjeduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori. Pored navedenog lica u vozilu su se kao saputnici nalazile i dvije muške osobe bez ličnih dokumenata.

Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao namjeru da ova lica nezakonito preveze preko državne granice”, kazali su iz Uprave policije.

 

Sa ovim događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je ovo djelo kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je lišen slobode.