U Beranama je jutros oko 9.20 časova opljačkana poslovnica Prve banke. Pljačkaši su iz banke odnijeli 150 hiljada eura a brzom reakcijom policiji uhapšeni su u Rožajama i kod njih je pronađen i oduzet ukradeni novac.Beranska i rožajska policija su brzom akcijom i u kratkom roku identifikovali i uhapsili osumnjičene za krađu.

“Oba osumnjičena lica su lišena slobode u Rožajama od strane službenika OB Rožaje koji su ih pronašli, i to za manje od sat vremena nakon razbojništva u kojem su, kako se sumnja, otuđili oko 150.000 eura. Kod njih je pronađen i oduzet novac za koji se sumnja da je otuđen u ovom krivičnom djelu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Beranskoj policiji je jutros oko 09,20 časova prijavljeno da su dva nepoznata lica, koja su bila maskirana, uz prijetnju vatrenim oružjem – po jednim pištoljem koja su držala u rukama od zaposlenih u Filijali „Prve banke“ u Beranama, koja se nalazi u ulici Mojsija Zečevića, otuđila novac iz sefa.

“Oni su naime kako se sumnja, novac otuđili na način što je jedno lice uz prijetnju pištoljem primoralo dva zaposlena da legnu na pod dok je drugo lice, takođe u prijetnju pištoljem, primoralo treće zaposleno lice da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašilo. Nakon otuđenja novca, ova dva lica su se, nepoznatim vozilom, udaljila sa lica mjesta”, saopštila je policija.

Iz policije ističu da u događaju nijedno lice nije zadobilo povrede. Po izjavi zaposlenih, u sefu se nalazilo oko 150.000 eura koji su otuđeni u razbojništvu. Dodaje se da će se precizan iznos ukradenog novca naknadno utvrditi.
Službenici CB Berane su, odmah prijavi blokirali saobraćajnice u gradu, a takođe o događaju su obaviještene i kolege iz drugih centara i odjeljenja bezbjednosti. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

“Za manje od sat vremena, službenici OB Rožaje lišili su slobode osumnjičena lica. Naime, službenici OB Rožaje su oko 10.15 časova, preduzimajući aktivnosti na kontroli lica radi pronalaska izvršilaca razbojništva, u Rožajama kontrolisali taksi vozilo u kojem su se nalazila dva lica. M.M. (19) i F.M. (18) iz Beograda – Republika Srbija.

Kod njih je pregledom pronađen novac za koji se sumnja da potiče iz ovog krivičnog djela”, stoji u saopštenju UP.
M.M. i F.M. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo.

Otuđeni novac će biti vraćen vlasniku s tim što će se utvrditi koliko je tačno novca otuđeno i da li je pronađena suma cjelokupna koja je otuđena u ovom krivičnom djelu.