Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će desetog marta biti povećan iznos novčanih kazni za prekršaje u saobraćaju.

Od jedan do 23 eura za vozače koji se na putu u naselju kreće brzinom koja je preko deset do 30 kilometara na čas veća od dozvoljene, odnosno oni koji van naselja voze 30 do 50 kilometara brže od dozvoljenog, vozač koji pretiču drugo vozilo ko je se približava pješačkom prelazu ili koje prelazi pješački prelaz, motociklisti i biciklisti (sa motorom) i oni koji se voze tim vozilom, ako ne nose kacigu.

Od jedan do 15 eura za one koji voze na putu u naselju brzinom deset kilometara većom od dozvoljene, odnosno vozače koji se van naselja kreću brzinom deset do 30 kilometara većom od dozvoljene, vozač koji upravlja vozilom koje nema ispravne, propisane uređaje i opremu, svi prekršaji nepropisnog zaustavljanja ili parkiranja.

Od jedan do devet eura za vozača ili drugo lice koje se za vrijeme vožnje ne veže sigurnosnim pojasem, vozač koji nema kod sebe odgovarajuću važeću vozačku i saobraćajnu dozvolu ili je ne pokaže na zahtjev ovlašćenog.