Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO opštine Berane nastavlja sa realizacijom projekta pod nazivom „Sport u beranskim školama u cilju unapređenja i razvoja školskog sporta“. Vrijedna donacija stonoteniske opreme i rekvizita (sto za stoni tenis, reketi, loptice i stone mrežice) obezbijeđena je za JU O.Š. „Vladislav Rajko Korać“ iz sela Štitari.

 

Primopredaji opreme prisustvovali su direktorica škole Dušica Šćekić, pomoćnik sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Predrag Šćekić, Samostalni savjetnik III za sport u obrazovno vaspitnim ustanovama Vladimir Asanović, predsjednik MZ Štitari Rajo Ćorović, kao i nastavno osoblje pomenute škole.
Sekretarijat sprovodi Lokalnu strategiju za razvoj sporta, odnosno radi na realizaciji strateškog cilja 1, koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u objektima gdje se izvodi fizičko vaspitanje, i daje doprinos ostvarivanju specifičnog cilja 2 pomenute strategije, koji se odnosi na opremanje sala za fizičko vaspitanje savremenom sportskom opremom. Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane je nakon obilaska vaspitnih ustanova na teritoriji beranske opštine uočio nedostatak sportske opreme i rekvizita, za realizaciju časova fizičkog vaspitanja. S tim u vezi, saradnja između Sekretarijata za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO opštine Berane i osnovnih i srednjih škola će se nastaviti i u budućem periodu.