Izdavačka kuća “Obodsko slovo”, prepoznatljiva po kvalitetnoj produkciji za djecu, učestvovala je na 54. Sajmu knjiga za djecu u Bolonji koji je trajao do 3. do 6. aprila.

“Tako se “Obodsko slovo” našlo među 1.200 izlagača iz 75 zemalja cijelog svijeta na jednom od najznačajnijih sajmova dječje literature”, kaže Miroslava Uljarević, direktorka “Obodskog slova”.

“To je jedinstven događaj za sve koji na bilo koji način učestvuju u stvaranju literature za djecu: izdavače, prevodioce, autore, ilustratore”, kaže Uljarevićeva, s kojom je na Sajmu bila i Lidija Rabrenović, grafička urednica.

Proglašen je i dobitnik najveće evropske nagrade za književnost za djecu i mlade “Astrid Lindgren Memorial Award” (ALMA). Ove godine nagradu je dobio njemački ilustrator i autor Volf Elbruh.

“Obodosko slovo više od deset godina na Sajmu knjiga za djecu u Bolonji sarađuje sa stranim izdavačima, i ta saradnja rezultirala je čitavom bibliotekom prevedenih knjiga za djecu, počevsi od klasika književnosti za djecu kao što su ‘Pipi Duga Čarapa’, ‘Mališa i Karlson s krova’, ‘Emil i detektivi’, ‘Doktor Jojboli’,’Mali princ’ i mnoge druge. I ove godine, nastavićemo da radimo u istom smjeru, kupujući autorska prava za najaktualnije knjige sa svjetskog tržišta, i objavljujući najvažnija djela književnosti za djecu”, kaže Uljarevićeva.