Societe Generale banka Montenegro doniraće 15.000 eura zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori, povodom 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja.

“Imajući u vidu značajan napor koji zdravstvene ustanove svakodnevno preduzimaju u cilju očuvanja zdravlja naših građana, kao i rastuću potrebu za prevencijom i liječenjem, banka je odlučila da i ove godine nastavi sa svojom tradicionalnom podrškom zdravstvu i zdravlju stanovništva uopšte”, navodi se u saopštenju SGM.

Societe Generale banka Montenegro, kako je saopšteno, svake godine posvećuje posebnu pažnju projektima koji su od značaja za dobrobit cijelog stanovništva Crne Gore.

“Na prvom mjestu, to je podrška zdravstvenom sistemu Crne Gore kroz donacije medicinske opreme i stvaranje boljih uslova za jačanje zdravstvene zaštite i brigu o zdravlju građana. Doniranjem zdravstvu dajemo trajan ulog i za zdravlje budućih generacija, mladih i djece u Crnoj Gori”, izjavio je predsjednik Odbora direktora

Societe Generale banke Montenegro Milorad Katnić.
U saradnji sa Ministarstvom zdravlja banka će identifikovati institucije kojima je neophodna nabavka medicinskih sredstava.

I prethodne godine banka je donirala novčana sredstva za nabavku medicinske i sanitetske opreme zdravstvenim ustanovama, u prvom redu domovima zdravlja u Kolašinu, Rožajama, Danilovgradu, Cetinju i Tivtu, kao i Opštim bolnicama u Beranama, Kotoru, Cetinju i Nikšiću.