Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog Centra bezbjednosti “Sjever” zaplijenili 25 kilograma opojne droge marihuna i na taj način presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz Crne Gore prema zemljama regiona, saopštili su iz Uprave policije.

Pripdanici policije su juče u Beranama kontrolom lica A.S. (46) iz Berana, koji je upravljao vozilom marke “BMW” bjelopoljskih registarskih oznaka, pronašli oko 44 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Uzimajući u obzir pronađenu količinu opojne droge i činjenicu da je vozač vozilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci pripadnici policije su izvršili detaljan pregled vozila, te su u specijalno izgrađenom spremištu tzv. bunkeru koji se nalazio ispod prednjih sjedišta vozila pronašli i oduzeli 23 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 25 kilograma.

O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u Višem državnom tužillaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se A.S. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Službenici Uprave policije će nastaviti i u narednom periodu sprovođenje intenzivnih aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja zloupotrebe svih vrsta narkotika, sa primarnim fokusom na sprečavanje krijumčarenja opojnih droga i prekograničnog kriminala.

Tokom januara službenici Uprave policije su u više odvojenih aktivnosti zaplijenili ukupno oko 241 kilogram različtih opojnih droga i 3.240 komada tableta sa liste opojata.