Takmičenje najmlađih fudbalskih selekcija sa sjevera Crne Gore – “Đetić liga” završeno je prošlog vikenda čiji je organizator bio Fudbalski savez (FS) Sjeverne regije. Prema opštim ocjenama, kako djece – učesnika, tako i roditelja, “Đetić liga” je odlično pripremljen i sproveden projekat Regije, prenosi Espona.

Prema riječima sekretara Sjeverne fudbalske regije Ranka Stijovića organizator je zadovoljan posjetom i učešćem ekipa, kao i angažovanjem trenera i roditelja oko Đetić lige.

“U planu je da u aprilu i avgustu organizujemo slične i masovnije turnire na kojima bi se vršile selekcije po godištima, ali će o tome javnost biti informisana na vrijeme”, istakao je Stijović.

Inače, “Đetić liga” iz godine u godinu potvrđuje potrebu da postoji jer se upravo ovdje pokazuje dobar rad trenera sa velikim brojem talentovane djece.

Tokom ovogodišnjeg takmičenja posebno su se istakli Maksim Jašović – najbolji golman, Luka Rmuš iz OFK Berane, koji je postigao deset golova i Anastasija Bulić – OFK Durmitor sa Žabljaka, inače, jedina djevojčica koja je nastupila i postigla četiri gola.

Zvanično, za najbolje igrači po godištima su izabrani: Matija Marsenić – 2005. godište, Redžepagić Imran – 2006, Jašović Maksim – 2007. godište i Čukić Vesko – 2008 godište.

U konkurenciji 2005. godište, prvo mjesto je osvojila ekipa OFK Berana, 2006. – FK Jezero, 2007 – FK Jezero i 2008 – FK Berane.