Mladi BeranaCrna Gora sa Rusijom

Možda na startu nije bilo baš lako, ali sjutra teško da može biti drame, Rukometašice Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2018. otvorile su minimalnim trijumfom nad Slovačkom u Baru (24:23), a u 2. kolu čeka ih Italija apsolutni autsajder grupe 2.

O koliko skromnoj reprezentaciji se radi najbolje govori rezultat Italijanki u prvom kolu u kojem su razbijene od Poljske sa 40:13, pa bi okršaj u Breši za djevojke Dragana Adžića trebalo da bude dobar trening i pred Svjetsko prvenstvo koje u decembru počinje u Njemačkoj.

“Sigurno da je Italija slabija od Slovačke, a vjerujem da ćemo u Breši podići formu i da će sve biti mnogo bolje nego u Baru”, poručila je kapitenka Milena Raičević.

Đurđina Jauković je i u Topolici bila raspucana i super raspoložena.

“Zadovoljna sam zbog pobjede, jer je taj prvi meč uvijek najteži”, istakla je Đina.

Bombarderka Crne Gore, ipak, ne misli da će se “lavice” prošetati Lombardijom…

“Mislim da nam ni sada neće biti lako, najprije jer nas čeka malo teži put do tamo, a i Italijanke će biti motivisanije kada igraju na svom terenu, jer često kući igraju pred punim tribinama”, smatra Jaukovićeva. “Naravno, mi treba da imamo veliku želju i pravi odnos, kao što je bilo u pojedinim djelovima meča sa Slovačkom”.

“Lavice” su juče avionom Podgorica Beograd Milano otputvale u Italiju, a od grada mode do Breše čekao ih je kraći put autobusom. Meč sa Italijom biće posljednji u kvalifikacijama za EP u ovoj godini, jer Crnu Goru tek u martu 2018. očekuju derbi susreti grupe 2 sa Poljskom.