Na šahovskom turniru koji je proteklog vikenda održan u Petnjici, Beranac Predrag Šekularac osvojio je prvo mjesto.
Cilj organizovanja turnira bio je da petnjički šahisti podignu formu pred takmičenja koja ih očekuju, a to su Kup Crne Gore i nastavak takmičenja u drugoj ligi Crne Gore, objavio je Radio Petnjica.

Igralo se po Bergerovom sistemu – svako sa svakim, a iza Beranca Šekularca bili su Bjelopoljci Miodrag Knežević i Milan Radović, koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Na turniru je, kako je navedeno, nastupilo 20-tak takmičara iz Bijelog Polja, Rožaja, Berana i Petnjice, a organizator je bio Šahovski klub ŠK “Bihor”.

„Shodno propozicijama, šahovski klub mora prijaviti ekipu do 28. februara i koristim priliku da pozovem sve one koji žele da se učlane i da postanu dio kluba, da se u narednim danima prijave i tako steknu uslove i iskoriste ukazanu priliku da brane boje našeg kluba u takmičarskoj sezoni.

U Bihoru postoji mnogo kvalitetnih igrača koji na žalost do sada nijesu uzeli učešće, a pouzdano znamo da svojim kvalitetom igre, mogu da puno doprinesu i klubu i na taj način promovišemo Bihor onako kako to i zaslužuje“, istakao je Šabotić za Radio Petnjica.