Mladi BeranaManje ADSL priključaka u septembru

Tržište Crne Gore i Srbije u ovom trenutku nije toliko razvijeno kada je u pitanju internet prodaja, što se može posmatrati kao prednost i velika mogućnost, saopštio je predstavnik agencije Smart web, Aleksandar Marić.

On je na radionici koju je organizovala Hipotekarne banke o načinima unaprijeđenja prodaje preko interneta kazao da u Crnoj Gori 50 odsto ljudi koristi internet dok 7,8 odsto kupuje online.

“Aktuelan je podatak da je 16 odsto korisnika internet kupovalo online u prethodnih šest mjeseci i upravo oni su trenutno ti realni klijenti. Bez obzira što se ovaj broj čini malim, ustvari je motivacija i prenost za dalji razvoj internet prodaje”, kazao je Marić.

U saopštenju Hipotekarne banke se navodi da je na radionici učestvovalo preko 100 učesnika iz 60 kompanija, njenih klijenata.
Na radionici je, kao jedan od primjera, uzet veb sajt koji se bavi online trgovinom “Kupujem, prodajem”, koji je u prošloj godini imao promet od 160 miliona eura.

Predstavnice Hipotekarne banke, Tamara Braunović i Maida Lekić, upoznale su klijente sa servisom te finansijske institucije, e-commerce, koji omogućava prodaju proizvoda i usluga putem interneta, prihvatanjem platnih kartica iz sistema Visa International i MasterCard, na internet prodajnom mjestu klijenta.

Braunović je kazala da se realizovanjem tog servisa klijentu na internet prodajnom mjestu omogućava prodaja robe i usluga kupcima iz cijelog svijeta, bez vremenskih ograničenja, uz siguran način plaćanja.

“Ono što nas izdvaja od ostalih banaka jeste što svojim korisnicima, odnosno onima Premium programa, omogućavamo plaćanje u ratama robe i usluga”, objasnila je Braunović.

Predstavnik Likes & Cookies agencije, Ivan Bildi, upoznao je biznis klijente Hipotekarne banke s aktuelnim e-commerce trendovima i o načinu koji funckioniše sistem oglašavanja na Facebooku.

Predstavnik kompanije Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović, saopštila je da su edukativni sadržaji, kakav je organizovala Hipotekarna banka, izuzetno važni za praćenje aktuelnih trendova, sticanje novih saznanja i unapredjenje poslovnih vještina.

“Na seminaru sam čula neke zanimljive informacije o internet poslovanju, a ono sto je meni posebno bilo interesantno jeste priča o Facebooku i načinu na koji funkcioniše sistem oglašavanja na najpopilularnijoj društvenoj mreži”, rekla je Kaluđerović.

Banka će, kako su najavili njeni predstavnici, i u narednom periodu sa svojim klijentima dijeliti znanja iz savremenih trendova i novih vidova poslovanja.