Na listama čekanja četiri klinike Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) prošlog mjeseca se nalazilo ukupno 1.238 pacijenata, među kojima i dalje prednjače srčani bolesnici, njih 682, pišu Dnevne novine.

Na intervenciju u Centru za kardiohirurgiju čekala su 74 pacijenta, dok je na pregled ili intervenciju na Klinici za kardiologiju na listama čekanja bilo 608 pacijenata.

Prema podacima objavljenim na sajtu najveće zdravstvene ustanove u zemlji, na Klinici za kardiologiju na HDO čekala su 323 pacijenta, na implantacije ICD u Centru za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca 14 pacijenata, 30 građana je čekalo na ugradnju pejsmejkera, osam na implatacije CRT, tri na implatacije CRT- D, na EF i RF ablacije čekalo je 136, a za 3D ablacije 94 građanina.

Na listi čekanja na Klinici za onkologiju i radioterapiju u martu se nalazilo 212 pacijenata, od kojih je 37 čekalo na ambulantni pregled na Odjeljenju za radioterapiju, na zračenje dojki čekalo je 17, hospitalizaciju 32, a palijativno zračenje 14 pacijenata.

Na Odjeljenju nuklearne medicine na Scintigrafiju paraštitastih žlijezda čekalo je 48, a na scintigrafiju skeleta 64 bolesnika.
Na listi čekanja Klinike za očne bolesti u martu se nalazilo 230 građana, a Klinike za ortopediju njih 114.