Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić prisustvovao je konferenciji „Zaustavimo nasilje nad djecom“, koja je juče održana u organizaciji Vlade Crne Gore i UNICEF-a u Podgorici, piše portal Opština Berane. Konferencija je organizovana u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i obilježava početak druge faze kampanje

„Zaustavimo nasilje“. Prva faza bila je usmjerena na zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja na internetu, dok se druga faza bavi zaštitom djece od porodičnog nasilja i tjelesnog kažnjavanja.

Konferenciju je otvorio ministar pravde, Zoran Pažin, koji je istakao spremnost Crne Gore da postane punopravan član globalnog partnerstva koje je pokrenuto od strane EU i UNICEF-a, čime se naša zemlja obavezuje da zastupa pravo svakog djeteta da bude zaštićeno od svih oblika nasilja i jednako zastupljeno u društvu.

Pored ministra Pažina učesnicima su se obratili otpravnik poslova i šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Andre Lis, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Bendžamin Perks, kao i ministri čiji su resori učestvovali u izradi Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja (2017-2021).

Takođe, učesnicima Konferencije obratili su se ministri: rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zdravlja Kenan Hrapović, prosvjete Damir Šehović, unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ljudskih i manjinskih prava Mehmed Zenka, čiji su resori učestvovali u izradi Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja 2017. – 2021. godine.
Opština Berane će se pridružiti kampanji kroz organizaciju javne tribine o ovoj temi u aprilu mjesecu.