Nakon pobjede nad sastavom Breznice, fudbaleri OFK Berane čekaju u finalu pobjednika utakmice između Mornara i Sutjeske. Utakmica za pobjednika Kupa Crne Gore za pionire igraće se krajem maja, a žrijebom je odlučeno da se mladi beranski fudbaleri, nakon osvajanja titule pobjednika Kupa Sjeverne regije za pionire,direktno plasiraju u finale u kojem čekaju pobjednika južne ili centralne regije, prenosi eSpona.

Posljednji uspjeh izabranika Marka Lalevića i Bobana Akovića, osnivača kluba, još jednom je potvrdio da se uspjesi mogu ostvarivati samo ozbiljnim i dobro osmišljenim radom, a posebno sa najmlađim kategorijama budućih fudbalera.

„Osvojivši Kup Sjeverne regije za pionire, naravno da nam pričinjava zadovoljstvo, ali to ne znači da je za nas sezona već gotova. Mada nam u radu zvanični rezultati u ovoj konkurenciji nijesu najbitniji, na odigravanje finalne utakmice ćemo otputovati sa ambicijom da pokušamo da osvojima Kup Crne Gore. To zaslužuje talenat naših dječaka, pa se i nadamo da ćemo uspjeti u tome, bez obzira ko nam bude protivnik. Moram da istaknem zadovoljstvo onim što su naši mladi igrači pokazali u utakmici sa Breznicom, koju smo zasluženo savladali i dokazali da smo najbolja ekipa na sjeveru države u pionirskoj konkurenciji i nadam se da će istu borbenost i želju iskazati i u finalu. Ako tako bude, vjerujem da možemo osvojiti pehar, ma ko da nam bude protivnik, mada su imena oba potencijalna protivnika zvučnija od našeg“, zaključio je Boban Aković.

Da podsjetimo, finale Kupa Sjeverne regije za pionire igrano je u Mojkovcu, a protivnik beranskoj ekipi bili su vršnjaci pljevaljskog FK Breznica. OFK Berane je slavio pobjedu rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Dušan Vuković, u 70. minutu utakmice.

Na toj utakmici, za OFK Berane nastupili su: Aković, Rujović, Marsenić, Janković, Lazović, Ramusović, Magdelinić, Vuković, Čukić, Tiganj, Malezić.