Košarkaški klub “Berane Bobcats” prvak je B lige Crne Gore za sezonu 2016/17. Beranci su osvojili prvo mjesto na tabeli ispred ekipe Centra, i direktno se plasirali u Prvu A ligu, prenosi portal Radio Berane.

U prvoligaškom takmičenju Berane nije imalo predstavnika više od 20 godina. Zahvaljujući osnovačima kluba, američkom menadžeru Eriku Belamiju i Hajru Jašaroviću, tim koji se oformio 2016. godine i u istoj počeo da se takmiči, vratio je prvoligašku košarku u Berane.

Za ekipu trenera Dragana Vidovića u ovoj sezoni su nastupali: Will Tolefree, Eric Howell, Andrija Jašović, Savo Popović, Marko Vojinović, Nikola Vidović, Elvis Čekić, Milutin Novović, Dušan Babić, Vukman Dabetić, Petar Vujačić, Stefan Marković, Milija Dedović i Aleksa Stanišić.

“Sjajan način da završimo sezonu. Ponosan sam što sam dio ekipe koja je igrala ovu istorijsku sezonu. Hvala sjajnim trenerima i ovom predivnom gradu, ali i mojim saigračima. Zapamtite mi nismo samo tim, mi smo porodica”-rekao je Eric povodom ulaska u prvu ligu.

U posljednjem kolu ovogodišnjeg izdanja B lige, košarkaši “Berane Bobcats”-a savladali su ekipu Zete u Podgorici, rezultatom 81:71.

Beranci su prvu četvrtinu dobili rezultatom 24:9 i do kraja meča su bez problema održavali bezbjednu razliku, do konačnih plus 10.
Najbolji u ekipi pobjednika bili su Tolefree sa 18, Čekić sa 16 i Novović sa deset poena.