Na Gradskom stadionu u Beranama,pred 1200 gledalaca juče je odigrana revijalna fudbalska utakmica između veterana Crvene zvezde i Berana.

Ljubitelji fudbala pogotovo oni stariji koji pamte majstorije igrača veterana koji su ovjekovječili klubove Crvenu zvezdu i Berane, uživali su u ovoj utakmici i svemu lijepom što fudbal može da pruži.

Iako je rezultat bio u drugom planu, strijelci oba kluba su pokazali po čemu su bili veliki postignuto je dest golova, po pet u obje mreže.

Organizatori revijalne utakmice između veterana Crvene zvezde i Berana bili su opština Berane i vjerni navijač crveno- bijelih, naš sugrađanin Rade Barjaktarović. Njegov porodični dom, koji je u znaku crveno- bijele boje, posjetili su veterani Crvene zvezde koji su bili odušljeveni njegovom posvećenošću ovom klubu.

„ Znam da Zvezda ima vjerne navijače svuda u svijetu ali dom Rada Barjaktarovića je, zaista nešto nesvakidašnje. On je neko ko je Zvezdi posvetio čitav život i to je ostavilo veliki utisak na sve nas“, rekao je Milan Rajevac.

Bivši fudbaler Berana Stamat Šoškić je rekao da mu je bila velika čast i zadovoljstvo igrati protiv prvaka evrope i svijeta, takvih legendi kao što su Vladimir Petrović-Pižon, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica i Milovan Rajevac. Rezultat je bio u drugom planu ali mi smo prezadovoljni igrom koju smo prikazali sa obzirom na naše godine.

„ Znam, i naišao sam na mnogo ljudi koji vole Crvenu zvezdu ali ne i na čovjeka čiji je cio život obojen crveno-bijelom bojom.Sad sa sigurnošću mogu da kažem da naš najvjerniji navijač živi u Beranama, gradu koji sam ovom prilikom, prvi put posjetio“, kazao je za Radio Berane legendarni Vladimir Petrović – Pižon.

Kuriozitet ovog meča je i to što je dres Crvene zvezde obukao i predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, koji je imao zapaženu minutažu i pružio dobru partiju, dok je menadžer opštine Darko Stojanović, ipak, zaigrao za domaćine.

Sudija meča Dragiša Drljević (Berane). Pomoćnici: Dalibor Braunović (Berane), Darko Fatić (Berane). Strijelci: Boban Lekić, Srđan Milanović (2), Marko Lalević (2) – Berane, Sanibal Orahovac (2), Vladimir Tintor (3) – Crvena zvezda.

Veterani Berana: Nebojša Asanović, Novo Cimbaljević, Đoko Vučević, Radojko Spalević, Boban Aković, Predrag Đukić, Boban Lekić, Stamat Šoškić, Srđan Milanović, Vladan Savić, Radoslav Bulić. Igrali još: Uglješa Veljić, Džele Zejnilović, Ivica Ćulafić, Darko Stojanović, Marko Lalević, Mirsad Đukić, Vojo Dragišić.

Veterani Crvene zvezde:Milojko Ćirović, Zoran Nikolić, Branko Nikolić, Miloš Šestić, Dragan Stevović, Zdravko Borovnica, Milovan Rajevac, Petar Gukić, Dragoslav Šćekić, Borivoje Dabić, Vladimir Petrović, Vladimir Tintor. Igrali još: Sanibal Orahovac, Jovan Kule Aćimović.