Vladimir Joković novi je predsjednik Karate saveza, odlučeno je na Skupštini te asocijacije, prenosi portal Vijesti.

Joković je bio jedini kandidat, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Na toj funkciji zamijenio je Dragana Šakotića, koji je na prethodnoj sjednici, 23. aprila, podnio ostavku.

Joković, koji je do sada obavljao funkciju potpredsjednika, je četvrti predsjednik Saveza od sticanja nezavisnosti Crne Gore.

Tu funkciju, prije njega i Šakotića, obavljali su Zoran Mrdak i Vladimir Mrvaljević.

Joković je kazao da mu je čast i zadovoljstvo da stane na čelo Saveza i sporta koji Crnoj Gori donosi najveće rezultate sa međunarodne scene.

“Posebno mi je čast što su sva 24 delegata glasala za mene. Cilj je da Savez podignemo na još veći nivo, iako je on i sada na visokom nivou. Imamo odlične rezultate, klubove koji dobro rade i talentovane generacije, tako da za budućnost karatea u Crnoj Gori ne treba brinuti. Strateški planovi Saveza su ostvarivanje međunarodnih rezultata i plasman na Olimpijske igre”, rekao je Joković.

On je kazao da će tokom njegovog mandata svi klubovi imati jednak status i da će jedini kriterijumi biti rad i rezultati.

Joković, koji je rođen je 2. januara 1967 godine u Plužinama, karateom je počeo da se bavi 1985. godine, a u takmičarskoj karijeri nastupao je za karate klube Nikšić, Budućnost i Ktitor iz Kosovske Mitrovice.

Bio je reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije od 1991. do 2000. godine. Višestruki je prvak Crne Gore, SFRJ i SRJ u teškoj i apsolutnoj kategoriji.

Osvajač je srebrne medalje na seniorskom prvenstvu Evrope u Birmingenu 1994. godine.

Iste godine bio je srebrni i na Svjetskom kupu u Tokiju, dok je sa ekipom Ktitora 1995. godine osvojio treće mjesto na klupskom prvenstvu Evrope.

Bio je prvak Balkana i Mediterana, a nosilac je majstorskog zvanja u karateu 4. DAN.

Biran je među najbolje sportiste Nikšića i Podgorice, a proglašen je za vrhunskog sportistu Crne Gore.

Skupština je jednoglasno podržala i Upravni odbor, u čijem su sastavu Vladimir Mrvaljević, Nikola Raković, Dragoljub Kopitović, Zlatko Maliković, Ivan Krstajić, Ratko Popović i Vuk Žarić.

Joković je najavio da će naknadno saopštiti još tri člana UO.

Imenovan je i Nadzorni odbor, u čijem sastavu su Dragutin Cicmil, Dragomir Marković i Željko Cerović.

Skupština je, na predlog Jokovića, oformila komisiju za popis imovine i dugovanja Saveza, prije promopredaje čelne funkcije.

Skupštini je prisustvovalo 28 delegata, od kojih 24 sa pravom glasa.